Haaruitval

Ze hadden het voorspeld: 10 a 14 dagen na de start van de chemo zal Lucas’ haar beginnen uitvallen. En het ziet er naar uit dat dit inderdaad begonnen is. Het zijn nog geen gigantische plukken, maar zijn lakens liggen toch voortdurend ‘bezaaid’ met haartjes.

We wisten natuurlijk dat dit zou gebeuren en na alles wat hij reeds doorstond, zou dit ons vermoedelijk ijskoud moeten laten, maar dat doet het toch niet. Vanaf nu wordt de kanker ook zichtbaar voor alles en iedereen en zullen we wellicht heel wat starende blikken, vragen en opmerkingen komen. Hopelijk raakt het Lucas niet te veel …


6 reacties op ‘Haaruitval

 1. Het is een gevecht he, eke dag 😦 Een vriendin van mij heeft tijdens haar behandeling dikwijls heel grappige hoofddeksels opgezet (een knal paarse pruik, bv). Kwestie van geen al te medelijdende blikken te krijgen en de rest van de kankerpatienten wat op te beuren. Moest het winter zijn dan haakte ik Lucas een super grappige muts…

  Like

 2. Het is weer een moeilijk moment, maar zijn haartje groeien terug, dat is een postief punt om naar uit te kijken. Intussen kan hij nu een mooie pet of hoed dragen. Heel veel sterkte!!!

  Like

 3. Ik kan me voorstellen dat dit erg confronterend is. Een grappige pruik of een leuke pet, het zal van Lucas zelf afhangen hoe hij dit wil beleven en verwerken. Wij kunnen hem alleen maar dingen aanreiken. Hoe hij daarmee omgaat, zal hij zelf wel aangeven. Hij is een intelligente jongen en heeft een gezonde dosis humor. Dat kan hij duidelijk gebruiken! Gelukkig hebben wij allemaal een wel heel erg levendige fantasie, met grappige toestanden tot gevolg 🙂

  Like

 4. geef hem enkele toffe petten, plus hij verkleedt zich ook graag…

  veel sterkte!

  Like

 5. Ik leef met jullie mee en steun jullie ! veel sterkte toegewenst !
  groetjes Naomi Servranckx

  Like

 6. ik vind een leuke zomerpet zeker geen slecht idee van de rest…Ik kan me voorstellen dat het nu erg confronterend wordt..De kaars brandt hier nog altijd hoor! Veel steun, sterkte, hoop, courage, om hier door te gaan als mama en papa, maar ook voor Lucas natuurlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.