Mens sana in corpore sano

De Grieken wisten het al: een gezonde geest in een gezond lichaam. Waar ik wél alle vertrouwen heb in het UZ waar het het weer gezond krijgen van het lichaam betreft, maak ik me momenteel meer zorgen over zijn geestelijk welzijn. Lucas is duidelijk zwaar onder de indruk -om niet te zeggen getraumatiseerd- door de ziekte, de behandeling, het ziekenhuis en alles waar dat voor staat. Het is dus zaak voor ons om extra aandacht te besteden aan zijn geestelijke welzijn. En zo start een heuse zoektocht naar muziektherapeuten, knutseljuffen- en meesters, kinesitherapie en allerhande hulpmiddeltjes tegen de angst en beloningssystemen. Deze situatie dwingt ons wel de grenzen van ons ouderschap af te tasten. Iets wat wij niet zouden kunnen zonder elkaar en zonder de fenomenale steun uit verschillende hoeken …


3 reacties op ‘Mens sana in corpore sano

 1. Ik begrijp dat het immens zwaar is en dat jullie allemaal soms over jullie grenzen moeten gaan! Het is heel begrijpelijk dat Lucas soms panikeert, arme jongen. Vertrouw op je intuïtie, je doet het ongetwijfeld heel erg goed!
  Of het werkt of niet, weet ik niet, maar ik gebruik bij stress bij Jolan soms aromatherapie (etherische olie van lavendel en geranium, in een beetje basisolie en dan masseren) en heb ook wel eens Rescue druppels gebruikt (Bachbloesems). Ik zeg het zelf, ik weet niet goed of het werkt, maar het lijkt me ongevaarlijk.
  Ook heb ik nog met een ‘zondagboekje’ gewerkt, waarin ik elke dag iets noteerde wat Jolan leuk vond, waar hij trots op was, en waarin ik trots op hem was. Af en toe moet je de slechte dingen kunnen vertellen, uitbeelden of tekenen, maar het is ook belangrijk om daar niet te veel de klemtoon op te leggen en vooral te focussen op positieve zaken, want anders geraken je hersenen volgens mij sneller gefocust op negatieve dingen en dus sneller in paniek.
  En zoals je zelf aangeeft, verhalen en muziek beluisteren, het kan allemaal helpen om zijn gedachten te verzetten. Wij zijn hier dol op de cd’s van Het Geluidshuis, als je wil kan ik wel een kopie voor je branden.
  Die Reiki van jullie vriendin is misschien ook een goed idee?
  Wellicht zal je af en toe wel professionele hulp moeten inroepen, zodat je extra ondersteund wordt.
  In al zijn pech heeft Lucas geluk om zo’n goede ouders te hebben! Jullie doen al wat jullie kunnen en alle beetjes zullen wel helpen… Veel sterkte!

  Like

  1. maar misschien interpreteer ik je verwijzing naar “de zoektocht” verkeerdelijk als een vraag om advies, dat je niet nodig hebt… sorry… ik ben veraf en zou ook willen helpen. in elk geval, jullie doen het super goed!

   Like

Reacties zijn gesloten.