Over

Op vrijdag 24 mei 2013 beleefden we één van de meest radicale omwentelingen in ons leven; onze zoon Lucas, 5 jaar, werd opgenomen in Gasthuisberg (Leuven) met een kwaadaardige tumor in de keel. Exact een week later viel definitief de diagnose: embryonaal rhabdomyosarcoom in het hoofd/halsgebied (zonder uitzaaiingen).

Na een stevige behandeling van 9 chemokuren en 31 bestralingen konden we opnieuw opgelucht ademhalen: de tumor was helemaal verdwenen. Maar onze euforie bleek voorbarig.  Op 27 maart 2015 kregen we te horen, na reeds vier maanden onzekerheid, dat er toch opnieuw een gezwel was, dit keer hoger in het hoofd, tegen de schedelbasis en de hersenvliezen.

Vanaf het eerste moment hebben we ervoor gekozen zeer open en direct over Lucas’ kanker te communiceren. Iedereen die op één of andere manier met ons leven verbonden was, werd zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. De betrokkenheid van onze naaste en verre omgeving was onmiddellijk zo groot, de steunbetuigingen zo overweldigend, dat een zekere stroomlijning zich opdrong. Daarom deze blog.

Zowel de laatste (medische) ontwikkelingen van Lucas’ kanker, alsook hoe we deze strijd dagdagelijks beleven, wilden we hier neerschrijven. Voor onszelf, als uitlaatklep.
Voor onze naaste en verre omgeving, als antwoord op de immense betrokkenheid en steun.

Op 6 januari 2016, driekoningendag, verloor Lucas zijn oneerlijke strijd tegen kanker. Voor ons is er maar 1 koning meer, hij stierf vredig in onze armen.

Tomas & Diewer

2 reacties op ‘Over

 1. Hallo,

  Met de vzw Prinses Harte maken we troost- en gezelligheidspakketten voor kinderen getroffen door kanker. Voor de jongens maken we een ridderpop, een fleecedekentje en een pyama die helemaal uit elkaar kan zodanig dat alle draadjes erdoor kunnen: de knoopjes zijn van plastic dus ze kunnen zelfs in geval van nood, mee onder de scanner of de mri.
  Kunnen we Lucas met zo’n pakket plezier doen? Het is volledig gratis, want gemaakt door de vrijwilligers van de vzw, materiaal en co wordt ook gesponsord door vrijwilligers.

  Laat maar weten of jullie denken dat hij dit leuk vindt of niet, dan klimmen wij in onze naaimachine en bezorgen we het pakket zo snel als het klaar is.
  Daarnaast, heel veel moed, sterkte,… ik duim en denk aan jullie, maar vooral aan Lucas.

  Liefs,
  Elke, mama van Harte

  voor meer info:
  http://prinsesharte.skynetblogs.be/
  prinsesharte@hotmail.com

  Like

 2. Beste,

  Ookal heb ik jullie nooit in levende lijve ontmoet, ik leef met jullie mee en wens Lucas en jullie heel veel sterkte en veel moed om dit gevecht met de ziekte aan te blijven gaan! Ik volg je blog en brand regelmatig een kaarsje voor Lucas!

  Liefs,
  Katia
  (‘collega’ van Klaas Jaap (als vrijwilligster) en een vriendin van Tarek)

  Like

Reacties zijn gesloten.