Paradise Lost

Hoe zou het voelen voor een vijfjarige om zo ziek te zijn? We vragen het ons dagelijks af. Wat begrijpt hij en wat begrijpt hij niet? Wat kunnen we zeggen om zijn angsten en onzekerheden te verminderen? Lucas was een vrolijke, onbezorgde en heel leergierige kleuter en daar schiet weinig tot niks van over. Zijn hele leven draaide rond de apenklas en zijn vriendjes en dat werd hem in een vingerknip ontnomen. Al wat overblijft is een angstig en ongelukkig jongentje. Ik hoop écht dat we die oude Lucas ooit terugkrijgen, al hadden we dan voortdurend blaren op onze oren van zijn eeuwig getater en gevraag.


8 reacties op ‘Paradise Lost

 1. Ik zou kunnen zeggen: moed houden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Blijven vertrouwen. Sterkte!

  Like

 2. Ik hoop het ook Diewer, het zal misschien wat tijd nodig hebben maar heb er vertrouwen in. Veel sterkte !

  Like

 3. Veeeeeeel sterkte! Ik ken heel veel kinderen die nadat ze zo’n ziekte hebben overwonnen het gelukkigste kindje zijn! Dat komt wel in orde, met jullie vrolijke bende zeker!!!!

  Like

 4. Thomas, heel veel sterkte in deze moeilijke en zware tijd. Ook voor Lucas die nu al zijn vriendjes en juf(meester) moet missen. Het komt wel in orde is gemakkelijk gezegd voor een buiten staander zoals ik.. Maar het blijft toch altijd bang afwachten. En het zal ook ok worden!!

  Like

 5. Wie zou zich dat niet afvragen, Tomas en Diewer… Altijd is de zieke mens een raadsel en een mysterie, hoe veel te meer dan een kind. Als buitenstaander en toeschouwer kunnen we ons enkel toevertrouwen aan de kracht ten leven die van Godswege in hem aanwezig is, de kracht die het uiteindelijk zal halen op ziekte en dood, de kracht die jullie misschien wel eens zal doen neerknielen – écht of in je hart – in verwondering, respect of onmacht voor alles wat met de kleine maar dappere Lucas gebeurt.

  Like

 6. Hoeveel Lucas begrijpt van wat hij ondergaat weet ik niet, behalve dan dat hij weet dat hij op jullie kan rekenen en hoe erg zijn ouders mee lijden.

  Like

 7. Het zal een weg worden met vallen en opstaan; vooral het opstaan is zeer belangrijk.
  Ik duim alvast voor Lucas en ook voor jullie

  Like

Reacties zijn gesloten.